Wetenschap & Beleid’ seminar – Woensdag 17 november 2021

Beste DARE-leden,

 

In het kader van de Global Entrepreneurship Week(s) 2021 willen we graag een traditie oppakken, namelijk het ‘Wetenschap & Beleid’ seminar i.s.m. MinEZK. Dit seminar zal plaatsvinden in de ochtend van woensdag 17 november aanstaande. Om redenen die we niet hoeven uit te leggen dit jaar helaas ook weer digitaal, maar met de toezegging dat als we weer écht naar normaal gaan, dat we dan weer eens fysiek bij elkaar moeten komen met geïnteresseerde ondernemerschapsonderzoekers en beleidsmedewerkers, bijvoorbeeld in het voorjaar van 2022.

 

In de afgelopen periode is er een aantal rapporten verschenen van collega’s in ons netwerk, die meer toelichting en discussie verdienen. Zie hieronder voor het volledige programma.

 

Het is natuurlijk wat kort dag en we verwachten niet dat als je deelneemt, dat je dan ook bij elk onderdeel van het programma aanwezig bent. We gaan ons scherp aan de tijd houden. Hieronder vind je een link naar een online meeting via MS Teams. Je hoeft je niet aan te melden, maar het zou fijn zijn als je dat doet. De reden hiervoor is dat wij het natuurlijk graag interactief maken, maar als er te veel mensen aansluiten, dan kunnen we alsnog schuiven naar een webinar format.

 

Programma:

09.00 – 09.15 uur: Opening door Hein Roelfsema en Werner Liebregts

09.15 – 09.45 uur: Niels Bosma – Niels schreef mee aan het recente rapport van TechLeap over de ondernemende cultuur in Nederland.

09.45 – 10.15 uur: Chris Eveleens – Chris werkte mee aan de rapporten van AWTI ter ondersteuning van het regeringsbeleid, o.a. over ondernemen met kennis, maar hij doet ook een boekje open over de uitdagingen als jonge beleidsonderzoeker.

10.15 – 10.30 uur: Pauze

10.30 – 11.00 uur: Harry Garretsen – Harry was al een leidende figuur in managementvaardigheden, maar nu ook op het gebied van leiderschap zelf. Hij gaat in op zijn onderzoek naar de nexus leiderschap en ondernemen binnen bedrijven. 

11.00 – 11.30 uur: Pieter Waasdorp (live from SME Assembly) – Pieter zal ingaan op de huidige beleidsuitdagingen, over de beleidsagenda en aangezien hij op de Europese ondernemerschapstop is, zal hij vast ook nog een mystery Europese crack meenemen.

11.30 – 12.00 uur: Paneldiscussie en vragen o.l.v. Hein Roelfsema

 

Samenvatting:

Datum:             Woensdag 17 november 2021

Tijd:                  Van 09:00 t/m 12:00 uur

Meeting:           Via MS Teams

Taal:                 Nederlands (!)

Aanmelden:      Via dit registratieformulier

 

Met vriendelijke groet,

 

Hein Roelfsema 

Werner Liebregts