OPENING GEW 2015

16 November 2015 - 13:30 / 17:30

Pakhuis De Zwijger, Amsterdam

Celebrate entrepreneurship, het motto voor de Global Entrepreneurship Week en ook zeker voor de opening van de week in 2015. Centraal staat dit jaar de ambitie en mogelijkheden voor ontplooiing en groei. En: traditioneel geeft de GEW opening het beste overzicht van ‘what is going on’ in ondernemend Nederland, door de betrokkenen zelf. Plus de meest effectieve laagdrempelige netwerkborrel na afloop met alle partijen aanwezig op één plek.

Datum: 16 november 2015

Tijd: 13.30-17.30

Plaats: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam (gelegen aan Amsterdam Centraal Station).

Prijs: Gratis, maar beperkt.

Kaarten: Onder aan deze pagina.

Programma

13.30-14.00: Inloop
14.00-16.00: What goes on?

Harold Goddijn (Keynote address). De CEO van TomTom zal spreken over de uitdagingen van groei-ondernemen en zijn werk voor het Nederland Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Sander Dekker. De Staatssecretaris van OCW gaat in op het exploderende ondernemerschap in Nederland en de bijdrage die overheid daaraan levert. TBC, but in principle and final agenda yes.

Huib de Jong. De Rector van de Hogeschool van Amsterdam en CvB UvA gaat in op de rol van het hoger onderwijs en praktijkgericht onderzoek bij het stimuleren van ondernemerschap.

Joyce en Erik. Directeur Jong Ondernemen Joyce Rommelaar en hoogleraar Erik Stam (Universiteit Utrecht) presenteren samen onderzoek over het ondernemende ecosysteem in Nederland en de bijdrage die het onderwijs levert.

Mirjam Bink. De founder van ONL voor ondernemers maakte een half jaar tour door ondernemend Nederland en vertelt over haar bevindingen en over ONL.

The Programmes Carrousel. Tap into entrepreneurship in Nederland, New Venture (Menno van Dijk), Dutch Academy for Research in Entrepreneurship DARE (Erik Stam), How to Get There Summit (Martin Luxemburg), The16 (Jessie Brockhoff) en een impressie van de Nationale Groeimasterclass.

Closing. Pieter Waasdorp (directeur Ondernemen van het Ministerie van Economische Zaken) trekt conclusies.

Dit alles onder de bezielende leiding van Hein Roelfsema, voorzitter Dutch Centers for Entrepreneurship en GEW Nederland.

16.00-17.30: Netwerkborrel

Maak ook gebruik van de netwerk-app GRIP, download GRIP voor je smartphone hier en schrijf je in voor de group GEW.